| hofmanndastin | Дата: Чт, 28.05.2026, 23:25 | Повідомлення # 1 |
|
Новачок
Група: Користувачі
Повідомлення: 9
Статус: Offline
| Працюючи над оновленням невеликого комерційного сайту, я зіткнувся з типовою проблемою: дизайн виглядав сучасно, але користувачі погано орієнтувалися в структурі. У процесі пошуку рішень я переглядав різні приклади і натрапив на https://teragroup.com.ua/veb-dyzajn , що допомогло мені краще зрозуміти роль композиції та логіки інтерфейсу. Після цього я повністю переглянув свій підхід. Замість того щоб починати з графіки, я почав будувати каркас сторінок — визначати ключові сценарії, пріоритети блоків і шлях користувача. Це одразу зробило макети більш зрозумілими навіть на етапі прототипу. Цікавим результатом стало те, що кількість правок від клієнта значно зменшилась. Раніше ми довго сперечалися щодо кольорів і розміщення елементів, а тепер обговорюємо логіку та зручність, що набагато продуктивніше. Також я почав більше уваги приділяти типографіці та повітрю в інтерфейсі. Виявилось, що «простір» між елементами часто важливіший за самі елементи, бо він формує читабельність і сприйняття інформації. Зараз я розглядаю веб-дизайн як інструмент вирішення задач користувача, а не як декоративну оболонку. І цей підхід суттєво покращив якість моїх проєктів.
|
| |
| |